Pædagogpakken

Pædagogpakken er et særligt 1-årigt HF-forløb for dig, der vil søge ind på pædagoguddannelsen, som udbydes på Bornholm af Københavns Professionshøjskole.

På Pædagogpakken tager du 4 HF-fag, som giver dig adgang til at søge optagelse på pædagoguddannelsen gennem kvote 2.

Du har også mulighed for kun at tage enkelte fag, hvis du ikke mangler hele adgangsgrundlaget. Kontakt vores vejledere på HF-enkeltfag for at høre mere om denne mulighed - se kontaktoplysninger til højre/nedenfor.

Fag og eksamen

Består du eksamen i alle 4 fag med karakteren 02, vil du være kvalificeret til at søge optagelse på pædagoguddannelsen igennem kvote 2.

Fag i Pædagogpakken:

 • Dansk A
 • Engelsk B
 • Samfundsfag C
 • Psykologi C - eller et andet valgfrit fag på C-niveau.

Du afslutter alle fag med mundtlig eksamen. Ud over de mundtlige eksaminer skal du til skriftlig eksamen i dansk og engelsk. 

Undervisningsstart og varighed

Du kan starte 2 gange om året. I medio august og i medio januar. Forløbet varer et år og dit skema vil være på ca. 24 timer om ugen. Herudover skal du forvente at bruge ca. 10-15 timer på forberedelse og skriftlige opgaver.

Pris

Når du vælger Pædagogpakken, betaler du et samlet deltagergebyr på 2200 kr. 

Når du har gennemført fagene med eksamen, får du beløbet tilbage.

SU

Som kursist på Pædagogpakken kan du søge om SU (Statens uddannelsesstøtte) efter gældende regler. Det betyder, at du kan få SU, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at være berettiget dertil.

> Læs mere om SU

SVU

Hvis du er i arbejde, kan du som kursist på Pædagogpakken søge om SVU (Statens Voksenuddannelsesstøtte) efter gældende regler. Det betyder, at du kan få SVU, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at være berettiget dertil.

> Læs mere om SVU

Optagelseskrav

For at blive optaget på Pædagogpakken skal du have bestået folkeskolens prøver eller have tilsvarende faglige forudsætninger. Hvis du mangler folkeskolefag, kan disse tages på FVU forud for start på pakken.

Du kan tidligst blive optaget på pædagogpakken et år efter, du har afsluttet 9. eller 10. klasse.

Tilmelding og vejledning

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at tale med en vejleder om dine muligheder, bør du altid begynde med at kontakte vores studievejledere for HF-enkeltfag. De har træffetid tirsdag og onsdag kl.10.20 - 11.55. De kan også hjælpe dig med at blive tilmeldt.

Se kontaktoplysninger til højre/nedenfor.

 • Sidsel Christensen

  Studievejleder og underviser - HF
  2682 0247
 • David Winther Hansen

  Studievejleder og underviser - HF
  2138 5646