HF-Sygeplejerskepakken

HF-Sygeplejerskepakken er den målrettede vej til sygeplejerskeuddannelsen, som udbydes på Bornholm af Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole.

Sygeplejerskepakken er sat sammen af præcis de HF-fag, som du skal bestå - dvs. får minimum karakteren 02 - for at få adgang til at søge optagelse på sygeplejerskeuddannelsen gennem kvote 2. Det drejer som om: 

 • Dansk A
 • engelsk B
 • matematik B/kemi B/biologi B/fysik B  
 • samfundsfag/psykologi C.

Du afslutter alle fag med mundtlig eksamen. Ud over de mundtlige eksaminer er der skriftlige eksaminer i dansk og engelsk. 

> Læs mere om kravene for optagelse på sygeplejerskeuddannelsen

Undervisningsstart og tidsforbrug

Du kan starte i august og kan blive færdig året efter*. 

Dit ugeskema vil være på ca. 26 timer. Herudover skal du forvente at bruge ca. 20 timer på forberedelse og skriftlige opgaver.

*OBS vedr. matematik B/kemi B/biologi B/fysik B: Vi udbyder ikke disse fag som turboforløb, hvor du samtidig tager fagene på C- og B-niveau. Derfor skal du som udgangspunkt have haft et af fagene på C-niveau, inden du starter på Sygeplejerskepakken. Der er dog også mulighed for at tage fagene online. Kontakt studievejledningen for at høre mere om dine muligheder.  

Priser

Når du vælger Sygeplejerskepakken betaler du et deltagergebyr 2.200 kr. Når du har gennemført fagene med eksamen, får du beløbet tilbage.

SU

Som kursist med Sygeplejerskepakken kan du få SU, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at være berettiget til dertil. Du søger om SU via su.dk.

> Læs mere om SU

SVU

Hvis du er i arbejde, kan du få SVU, hvis du opfylder de almindelige betingelser for at være berettiget til dertil. Du søger om SVU via svu.dk.

> Læs mere om SVU

Optagelseskrav

For at blive optaget på HF-sygeplejerskepakken skal du opfylde følgende krav:

 • Du skal have bestået folkeskolens 10. klasse med middelkarakterer, eller
 • bestået dansk og engelsk på D-niveau (fx på AVU) med middelkarakterer, eller
 • bestået folkeskolens 9. klasse med et godt resultat og have yderligere uddannelse. 
 • Du skal desuden have haft min. 9 måneders erhvervsarbejde (mindst 30 timer om ugen).

Tilmelding og vejledning

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at tale med en vejleder om dine muligheder, bør du altid begynde med at kontakte vores studievejledere for HF-enkeltfag. De har træffetid tirsdag og onsdag kl.10.20 - 11.55. De kan også hjælpe dig med at blive tilmeldt.

Se kontaktoplysninger til højre/nedenfor.

 • David Winther Hansen

  Studievejleder og underviser - HF
  2138 5646
 • Pia Koefoed Nielsen

  Studievejleder og koordinator
  HF
  3065 0288