20-25 kunsthåndværkere opgraderet

Mellem 20 og 25 bornholmske keramikere, glaspustere, trædrejere og andre kunsthåndværkere har tilmeldt sig et eller flere kurser og workshops i et skræddersyet udviklingsforløb på Campus Bornholm. Forløbet begyndte i januar og slutter med udgangen af marts. Det er dog allerede besluttet af gentage dele af det til efteråret. 

Udgangspunktet for indsatsen er en analyse fra Center for Regional og Turismeforskning (CRT), der har afdækket et behov for kompetenceudvikling inden for bl.a. markedsføring og konceptudvikling blandt øens kunsthåndværkere. Målet er dels at løfte den enkelte kunsthåndværker, dels at gøre Bornholms samlede profil som et europæisk kraftcenter for kunsthåndværk til et endnu større aktiv for turismen.

Forløbet er opbygget af selvstændige kurser og workshops, som kunsthåndværkerne har kunne tilmelde sig et eller flere af. De fordeler sig inden for fire hovedområder:
•    Designmetode
•    Prissætning af kunsthåndværk
•    Branding og markedsføring på sociale medier
•    Skriftlig formidling.

Kursusforløbet udbydes af Campus Bornholm og er udviklet af projektet Danske Turismekompetencer i samarbejde med kunsthåndværkernes organisation, Arts & Crafts Assocation Bornholm (ACAB), samt Destination Bornholm og CRT.

Specifik branchevinkel
Undervisningen tager udgangspunkt i kunsthåndværkernes arbejdsmetoder og udviklingsmuligheder. Denne specifikke branchevinkel har haft stor betydning for keramikeren Maja Frendrup, der har værksted og galleri i Sandvig.
- Der findes en del tilbud om gratis kurser inden for eksempelvis forretningsudvikling eller branding, men de er sjældent målrettet kunsthåndværkere. Jeg meldte mig netop til, fordi det er målrettet vores branche – det gør indholdet mere relevant og meget håndgribeligt. Jeg tager jo nogle dage ud af kalenderen, som kunne være brugt på at lave kunst, så derfor er det vigtigt for mig, at indholdet er relevant, siger hun.

Timmi Kromann, formand for ACAB og indehaver af tekstiluniverset Kokolores, deltog selv i et af de første kurser om skriftlig formidling af kunst. De har givet hende masser af inspiration:
- Det kan være meget svært for kunsthåndværkere at forklare, hvad de laver – og ikke mindst, hvorfor de gør, som de gør. De er enormt dygtige til deres fag og kan fortælle i timevis om deres arbejde, hvis man kommer forbi deres værksteder. Men når det skal på skrift, bliver det sværere. Og det er vigtigt, at vi kan formidle i turistbrochurer, på hjemmesider osv., så vi kan skabe noget interesse.

Kurset ”Skriv om din kunst” bliver gentaget i september. Den endelige dato er endnu ikke fastlagt, men forhåndstilmelding er mulig til Ea Holten Pedersen på ea@cabh.dk


 

22. Februar 2019
Ea Holten Pedersen
Underviser
Afdeling:
KONTOR-HANDEL
Telefon:
23271842