Ryd forhindringerne af vejen

Spændende kursus i sprængteknik
Nyhed

NCC Roads og Bolbyvejen i Klemensker lagde arealer til de praktiske øvelser, da Campus Bornholm afviklede et to ugers kursus i sprængteknik.

Kursusdeltagerne kom fra hele landet, bl.a. et par folk fra Forsvaret, virksomheden Dansk SprængningsService og en en-mandsvirksomhed der arbejder i Grønland. 

Claus Bjørn Jeppesen, der er ammunitionsrydder ved flyvestation Skrydstrup, fortæller; ”Sidste år skulle jeg have været på kursus herover, men blev omdirigeret til Sicilien og endte med at være der i 4 måneder, da oprøret i Libyen brød løs”. Nu er Claus så kommet til Bornholm og håber det kan kombineres med den anden store hobby, nemlig lystfiskeri. I år er han forhindret i at deltage i Trolling Master, da de skal springe en rigtig bombe for et hold soldater, der snart er uddannet, så de har oplevet det, inden de eventuelt sendes ud i krigszoner.

Esben Lilleris Ebbing Witzen er oprindelig uddannet urmager og vejen til Dansk Sprængnings Service har været fyldt med spændende oplevelser. ”Jeg reparerer stadig ure, men kald mig bare entreprenør” svarer han på spørgsmålet om, hvad han arbejder med.
firmaets hjemmeside tilbydes alle former for sprængningsopgaver. ”Genstridig bambus klarer vi også” reklamerer Esben.  Ud over arbejdet med de 30 heste på stutteriet han har med sin kæreste, er han altså fleksibel for alle entreprenøropgaver.

Karsten Poulsen opholder sig det meste af tiden i Grønland og er hjemme for at nå sprængningskursus og et svejskursus inden turen går mod nord og nye opgaver igen.
Han er selvstændig og laver alle mulige opgaver for Tele Greenland A/S. ”Jeg var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og så blev kontakterne skabt via netværk” Ud over han selv står for mange opgaver finder og koordinerer han også underleverandører. ”Mine opgaver spænder lige fra at bygge master til at sprænge fjelde, så der er klart til bebyggelse” forklarer han.

Claus, Esben, Karsten og resten af holdet trænede i at rydde grøfter, fjerne træer og sprænge klipper med de altid engagerede og dygtige undervisere Henrik Hartvig Poulsen og Lars Ole Andersen. 

Kurset tilbydes en gang halvårligt og benyttes af forskellige erhverv. Bl.a. virksomheder der fjerner fundamenter eller bygninger fra byggepladser og personale fra forsvaret tager kurset for at lære noget om typer af sprængstoffer og virkning, da det er anderledes end det, de bruger indenfor militæret. Læs mere om kurset på Campus Bornholms kursusoversigt.

10. April 2012