Metalræs

Fagretning på grundforløb 1

Metalræs er for dig, som interesserer dig for teknologi, maskiner, konstruktioner, mekanik og køretøjer. Fagretningen retter sig mod uddannelserne til: Smed, industritekniker, personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen.

På Metalræs arbejder du på grundforløbets1. del med to overordnede projekter:

Projekt 1: Gokart

Med udgangspunkt i gokarten arbejder du med motorforståelse og -konstruktion, fejlfinding, vedligehold, hjulophæng, bremser og karrosserikonstruktion. Vi kommer også ind på arbejdsmiljø og sikkerhed.

Projekt 2: Anhænger

Du skal konstruere en anhænger. Her indgår produktion, konstruktion og bearbejdning i metal. Vi arbejder også med design og formgivning.

De to projekter afsluttes ved en event, hvor du i en gruppe skal dyste i ræs/forhindringsbanekørsel med gokart og anhænger. Ved eventen overrækkes præmier for bedste løb og konstruktioner.

grundforløb 2 vælger du din uddannelsesretning. Læs mere under hovedområdet, Teknologi, Byggeri og Transport.

Hovedforløb

Du kan færdiggøre hele uddannelsen til personvognsmekaniker og smed

på Campus Bornholm.

EUX – to uddannelser i én

EUX er en erhvervsuddannelse kombineret med en gymnasial eksamen. Længden af en EUX-uddannelse varierer, men forlænger den fastsatte tid for erhvervsuddannelsen. Du kan altid gå fra en EUX til en almindelig EUD, men det omvendte gælder ikke. Du skal være boglig stærk for at tage en EUX-uddannelse, da du skal gennemføre en række gymnasiale fag på B- og A-niveau.

EUX grundforløb

Hvis du ønsker at tage EUX skal du tilmelde dig fagretningen ”Kombi-X”. Her samles alle elever på grundforløb 1, som ønsker at tage en teknisk EUX.
På grundforløb 2 deles EUX-elever ud på hver deres forskellige uddannelser, men har stadigvæk grundfagene sammen.

På hele EUX grundforløbet, som er det første år, skal du tage 6 fag på C-niveau. Fagene er dansk, engelsk, samfundsfag, teknologi/IT og matematik.

Vi udbyder EUX – Smed hovedforløb på Bornholm - HELE uddannelsen.

Vil du vide mere?

Der er info-møde på skolen torsdag 19/1 2017 kl. 19.00 - 20.30 på Minervavej 2, 3700 Rønne.

01. December 2016
John Anker
Uddannelsesleder
Afdeling:
Håndværkerafdelingen
Telefon:
30650282